اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
ایسنا/همدان استان همدان در منطقه غرب کشور دارای آب و هوای معتدل کوهستانی است که در تمام طول سال جاذب گردشگران بوده و تنوع بالایی از نظر منابع گردشگری داراست.
به دلیل وجود کوهستان در این استان و نیز دارا بودن مناطق حفاظت شده، تالاب ها، آبشارها و سراب ها که در جنوب استان و غار علیصدر (برترین جاذبه طبیعی استان) در شمال، از نظر طبیعت گردی و جاذبه های طبیعی وضعیت مناسبی دارد.همچنین این استان دارای 21 روستای هدف گردشگری نیز است.
استان همدان ظرفیت های بسیاری در حوزه گردشگری دارد که با برنامه ریزی و هدایت این ظرفیت ها به سمت جذب گردشگر و برنامه ریزان سفر می توان از این ظرفیت ها استفاده کرد که البته معرفی جاذبه های طبیعی با تولید محتوا و بازاریابی با کمک رسانه ها، راهنمایان گردشگری، آژانس های مسافرتی، شرکت در نمایشگاه ها، صدا و سیما و فضاهای مجازی امکان پذیر است.
در زمینه صنایع دستی نیز با وجود دو شهر جهانی ملایر در مبلمان منبت و لالجین در سفال و روستاهای ملی صنایع دستی از جمله اشترمل روستای منبت گلریز و داویجان ملایر روستای ملی مرواربافی، نقاط ویژه از صنایع دستی هستند که می تواند جاذب گردشگران باشد.
در همین راستا، خبرگزاری ایسنا نشستی با موضوع «چگونگی رونق گردشگری درهمدان» با حضور معاون گردشگری میراث فرهنگی استان همدان، رئیس دفاتر خدمات گردشگری استان، رئیس انجمن صنفی اقامتگاه های بوم گردی استان و رئیس انجمن حرفه ای راهنمایان گردشگری استان همدان با هدف بررسی مسایل مختلف حوزه گردشگری برگزار شد.
وجود 21 روستای هدف گردشگری در همدان
معاون گردشگری میراث فرهنگی استان همدان، با اشاره به وجود 21 روستای هدف گردشگری در سطح استان که هرکدام قابلیت های جداگانه و متنوعی دارند، گفت: روستاهای هدف گردشگری سطح استان همدان از نظر بافت تاریخی مانند ورکانه، سیمین، خاکو، حیدره قاضی خان و ملحمدره و روستاهای دیگر از نظر محصولات کشاورزی مانند مانیزان یا روستای کاج (رزن) از نظر تولید صنایع دستی متنوع هستند که نشان از ظرفیت بالای استان در گردشگری و تنوع در این حوزه است و گردشگران پیش از انتخاب همدان به عنوان مقصد گردشگری این موارد را بررسی و متناسب با علایق خود مقصد را انتخاب و سفر می کنند.
علی خاکسار با اشاره به اقدامات انجام شده در روستاهای هدف گردشگری از نظرایجاد زیرساخت هایی از قبیل راهسازی، نورپردازی فضای داخلی روستا، محوطه سازی، کف سازی و جداره سازی و... به منظور برگزاری جشنواره ها، اظهار کرد: در روستاهای گردشگری باید متناسب با ظرفیت هایی که دارند جشنواره تعریف شود، مانند مانیزان که جشنواره دائمی در آن برگزار می شود و جایگاه برای اجرای جشنواره ایجاد شده است یا در حیدره قاضی خان که یک روستای چند جشنواره ایست و برای آن جشنواره نوروز، آلو و شکرگذاری آب تعریف شده است بنابراین اگر بتوانیم برای تمامی روستاهای هدف گردشگری جشنواره تعریف کرده، شناسنامه دار و در تقویم کشور وارد شوند در معرفی ظرفیت های گردشگری تاثیرگذار خواهد بود.
مقاومت جامعه محلی با گردشگری
خاکسار با اشاره به اینکه در روستای «ورکانه» با مقاومت ساکنان روستا در بحث ایجاد مراکز اقامتی و پذیرایی مواجه هستیم و با وجود در نظر گرفتن مشوق های مناسب و تسهیلات برای آنان استقبالی نمی کنند، تأکید کرد: با برگزاری جلسات متعدد تسهیل گری و دوره های آموزشی توانمندسازی جامعه محلی، به روستاییان آموزش داده می شود که گردشگری می تواند مکملی برای درآمدزایی و اشتغال در کنار کشاورزی و دامداری باشد اما بافت مردمی روستا هنوز پذیرش ندارند.
وی به ثبت روستای «ورکانه»، «سیمین» و «خاکو» به عنوان پایگاه ملی، تمایز این سه روستا از 20 روستای دیگر به دلیل بافت تاریخی و تزریق اعتبار موردنیاز برای این روستاها اشاره کرد و درباره تغییر بافت روستای ورکانه، گفت: تلاش بر این است که معماری با ارزش روستای ورکانه با کمک دستگاه های دیگرمانند بنیاد مسکن حفظ شود و از تخریب بافت تاریخی روستا یا ساخت و سازهای غیرمجاز جلوگیری کند و با کسانی که اقدام به تخریب و ساخت و سازهای غیراصولی کرده اند، برخورد کند و برای کسانی که اصولی کار می کنند نیز مشوق هایی در نظر گرفته شود.
خاکسار با بیان اینکه در دامنه شمالی الوند که مملو از گیاهان دارویی است که می توانند با نظارت بر حفظ گیاهان منطقه، بحث تولید و بسته بندی مناسب جاذبه گردشگری داشته باشند، تاکید کرد: در بحث آموزش جامعه محلی یکی از اقدامات ترویج کسب و کارهایی مانند همین موارد بوده که نیازمند تکرار است و حمایت متولیان امر مانند دفتر امور روستایی استانداری، بنیاد مسکن، دفتر امور زنان استانداری در زمینه آموزش زنان خانه دار جامعه محلی را می طلبد تا روستا به سمت تحول و توسعه حرکت کند.
معاون گردشگری میراث فرهنگی همدان با اشاره به اینکه از زمان دولت های نهم و دهم بحث مناطق نمونه گردشگری و روستاهای هدف گردشگری شکل گرفت، خاطرنشان کرد: برای کمک به آژانس های مسافرتی با هدف شناخت کامل از ظرفیت های گردشگری در سطح استان و تعریف بسته ها و برنامه ریزی برای سفر، محورها و مسیرهای گردشگری استان به همراه جاذبه های مسیر را شناسایی کرده ایم.
وی ادامه داد: در این طرح 28 مسیر تعیین شده که هرکدام می توانند تور یکروزه یا نیم روزه گردشگری باشند که نیازمند تکمیل زیرساخت و یا معرفی و تولید محتوا هستند و از طرف دیگر باید برای جذب و ترغیب سرمایه گذار تلاش کنیم که نیازمندی های گردشگران را با ایجاد مراکز اقامتی، پذیرایی و تفریحی تأمین کنند.
ثبت ملی 25 رویداد گردشگری در همدان
وی برگزاری جشنواره ها را یکی از روش های معرفی مقاصد گردشگری دانست و افزود: در کنار برگزاری جشنواره ها، کمبودها و زیرساخت ها شناسایی شده و برای رفع آن اقدام می شود و از سوی دیگر محصولات تولید شده در منطقه بدون واسطه فروش می رود و اشتغال موقت ایجاد می کند.
این مقام مسئول تصریح کرد: «گردشگری رویداد» یکی از شاخه های تخصصی گردشگری است که برگزاری رویدادی خاص در یک زمان خاص جاذبه برای یک منطقه می شود که در استان همدان نیز قابلیت اجرا دارد.
خاکسار اظهارکرد: سایت ویژه رویداد در وزارتخانه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تحت عنوان event.com طراحی شده که می توان با مراجعه به این سایت رویداد گردشگری خاص منطقه خود را ثبت کرد و پس از بررسی مستندات در وزارتخانه ثبت می شود و در دسترس عموم به ویژه آژانس های مسافرتی برای برنامه ریزی سفر قرار می گیرد.
وی با بیان اینکه 45 درخواست از استان همدان در سامانه ثبت شده است، یادآور شد: 25 رویداد ثبت ملی شده است و در طول سال در زمان مشخص شده برگزار می شوند تا گردشگران از این جشنواره ها استفاده کنند.
کاهش فعالیت آژانس ها و دفاتر خدمات مسافرتی همدان
رئیس انجمن آژانس ها و دفاتر خدمات مسافرتی استان همدان با اشاره به کاهش فعالیت آژانس ها و دفاتر خدمات مسافرتی به دلیل نبود بلیط قطار و هواپیما، گفت: در حال حاضر 68 دفترخدمات مسافرتی در استان فعال هستند.
محمد فیضی در نشست چگونگی رونق گردشگری در همدان، اظهار کرد: 70 درصد آژانسهای مسافرتی به دلیل نبود بلیط قطار وهواپیما نمی توانند مسافر و گردشگر جذب کنند.
وی با تاکید بر اینکه تورهای آزاد مشکل اصلی آژانس ها و دفاتر خدمات مسافرتی هستند، گفت: تورهای آژانس ها و دفاتر خدمات مسافرتی دارای مجوز از اداره کل میراث فرهنگی و سازمان حج و زیارت بوده و مهم تر اینکه مسافران بیمه حوادث شخصی می شوند که تفاوت میان تور با آژانس مسافرتی و آزادبر در همین مساله بیمه است.
فیضی افزود: آزادبرها تور را بیمه گروهی می کنند که قیمت پایین تری دارد و اگر اتفاقی برای مسافران رخ دهد سازمان بیمه گر مبلغی پرداخت نمی کند برای اینکه این نوع بیمه مجوزی ندارد و مورد دیگر این است که از راهنمای گردشگری کارت دار استفاده نمی کند.
وی با اعلام آمادگی برای تحت پوشش قرار دادن تورهای گردشگری آزاد زیر نظر انجمن آژانس ها و دفاتر خدمات مسافرتی، بیان کرد: در این صورت راهنمای گردشگری کارت دار در اختیار آزادبر قرار می دهیم و از طرف دیگر سفرهای ارزان با قیمت پایین تر، غذای با کیفیت پایین، وسیله نقلیه نامناسب، قطار شش تخته، اسکان در اماکنی مانند حسینیه ها مناسب برای سفر نیست.
استفاده از مدارس آسیب به خانه های بومگردی
رئیس انجمن صنفی اقامتگاه های بوم گردی استان همدان نیز در این نشست با اشاره به اینکه اقامتگاه ها مانند خانه مادربزرگ همیشه آماده ارائه خدمات و پذیرای گردشگران و مسافران است، گفت: آموزش و پرورش باید مسافران فرهنگی را در مدارس پذیرش کند و اقامت مسافران غیرفرهنگی را به اقامتگاه های بوم گردی اختصاص دهند.
علی سورانی تصریح کرد: استفاده از مدارس به عنوان مراکز اقامتی مسافران و گردشگران در تعطیلات نوروز، تعطیلات تابستانی و پیک سفرها موجب شده که خانه های بوم گردی در جذب و پذیرش گردشگر و مسافر با مشکل کمبود گردشگر مواجه شوند و بازار خانه های بوم گردی با چالش مواجه شود.
وی با تاکید براینکه این مساله باعث تعطیلی خانه های بوم گردی و آسیب به صاحبان اقامتگاه ها ایجاد می کند، اظهار کرد: برای حل این موضوع و رفع چالش خانه های بومگردی سطح استان با استانداری صحبت کرده بودیم اما به نتیجه ای نرسیده ایم، بنابراین این موضوع را از طریق انجمن صنفی اقامتگاه های بوم گردی کشور پیگیری کرده و درخواست کرده ایم که این مشکل از بالا دست پیگیری شود.
سورانی با بیان اینکه اقامتگاه های بوم گردی در زمان پذیرش مسافران و گردشگران فعال هستند و در باقی روزها به ارتقا سطح کیفی و کمی اقامتگاه ها و خدمات و بروزرسانی مشغول هستند، گفت: حداقل درخواست خانه های بوم گردی از آموزش و پرورش این است که در زمان پیک سفرها پذیرش مسافران غیرفرهنگی را نداشته باشند تا اقامتگاه های بوم گردی در جذب مسافر دچار چالش نشوند، برای اینکه امرارمعاش اقامتگاه ها از همین راه است.
وی همچنین به مشکل آب، عدم آنتن دهی تلفن همراه و نبود اینترنت و فیلترینگ که از مشکلات خانه های بوم گردی در کشور است، اشاره کرد و گفت: استان همدان نیز از این مشکلات مستثنی نبوده و برای رفع این موضوع با استانداری صحبت کرده ایم اما تاکنون نتیجه ای نداشته است.
وی تأکید کرد: آنچه در این میان نگران کننده است، وجود اقامتگاه های بومگردی غیر مجاز است که تعدادشان هر روز افزایش می یابد و نظارتی بر این اقامتگاه ها وجود ندارد و همواره می تواند نگرانی زیادی را به وجود آورد.
راهنمایان گردشگری نقش مهمی در معرفی جاذبه های گردشگری و میراث ناملموس دارند
رئیس انجمن حرفه ای راهنمایان گردشگری استان همدان با بیان اینکه استاندار همدان با تاکید بر توجه ویژه بر حوزه گردشگری، نوید روزهای خوبی برای بخش گردشگری استان باشد، گفت: امیدواریم این توجه ادامه دار باشد و به نفع تمام تاسیسات گردشگری منجر شود.
بهروز عادلی نیا با اشاره به اهمیت معرفی و شناساندن منابع طبیعی و تاریخی موجود در سطح استان، اظهارکرد: شناساندن این منابع به گردشگران نیاز به شخصی دارد که از لحاظ علمی، فن بیان، مدیریت بحران و... مسلط باشد تا مبحث شناخت اماکن را برای گردشگران شیرین تر کرده و خاطره خوبی برای وی رقم بزند.
وی با اشاره به تاثیرپذیر بودن حوزه گردشگری به ویژه راهنمایان با شرایط مختلف، تصریح کرد: شرایط مختلف کشور از جمله مباحث اقتصادی منجر به کاهش سفرهای داخلی و خارجی، کاهش اجرای تور و در نتیجه عدم ثبات کاری برای راهنمایان شده و انگیزه کار را از آنان می گیرد.
وی بیان کرد: بنابر گزارش انجمن راهنمایان گردشگری کشور 50 درصد از راهنمایان گردشگری به طور کامل از این صنعت بیرون رفته اند و از 14 هزار کارت صادر شده برای راهنمایان گردشگری نیز تنها 5000 نفر فعالیت در این حوزه دارند که به صورت دائم نیست و به عنوان شغل دوم یا سوم مشغول هستند.
رئیس انجمن حرفه ای راهنمایان گردشگری استان همدان با بیان اینکه با وجود فیلترینگ از بستر فضای مجازی برای معرفی راهنمایان گردشگری همدان به آژانس های مسافرتی یا کانال های شخصی استفاده کرده ایم، گفت: 167 کارت راهنمای گردشگری صادر شده و جایگاه راهنمایان گردشگری ارتقا پیدا کرده و دستگاه های اجرایی برای برگزاری تورهای خود از راهنما استفاده می کنند.
به گزارش ایسنا، استان همدان با داشتن 27 اقامتگاه بوم گردی فعال در سطح استان، فقط یک مکان اقامتی مانند هتل یا مهمانپذیر نیستند بلکه با جذابیت هایی که دارند جاذب گردشگری هستند اما با مشکلاتی مانند آب، سرویس دهی آنتن و اینترنت مواجه هستند که با توجه به اینکه اقامتگاه های بوم گردی در کنار دیگر خدمات گردشگری به چرخه این صنعت کمک می کنند، باید برای رفع این موارد از سوی متولیان امر چاره اندیشی شود.
علاوه بر حفظ خانه های بومگردی، برگزاری رویدادهای گردشگری درشهرها و روستاهای هدف گردشگری از اهمیت شایانی در جذب گردشگر برخوردار است.
انتهای پیام
{{name}}
{{content}}